Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x50cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 35x40cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x30cm.
Kapelusze podgrzybków konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 20g. Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/148. Data przydatności do spożycia 12.2022. Woreczek o...
Kapelusze podgrzybków konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 40g. Wysuszone średniej wielkości i większe, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 20120. Atest nr 2020/148. Data przydatności do spożycia 12.2022....
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 50x40cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x35cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x30cm.
Suszone kapelusze grzybów są produktem najbardziej ekskluzywnym, poszukiwanym i cenionym w kuchni polskiej. Można z nich przyrządzić właściwie każdą potrawę grzybową, ale najbardziej pożądane są w daniach, które grzyby eksponują jak na przykład sosy, zupy, pieczenie, bigosy, zalewy, kapelusze panierowane. W naszym sklepie sprzedajemy suszone kapelusze borowików, podgrzybków i maślaków:
Suszone borowiki – klasy kapeluszy prawdziwków zależą od wieku owocnika i barwy spodu kapelusza, trzony obcinane są przy samym kapeluszu.
Borowik szlachetny kapelusze kl. Ekstra – suszone są wyłącznie najmłodsze kapelusze borowików o białym spodzie,
borowik szlachetny kapelusze kl. I – suszone są kapelusze młodych owocników, których spody mają barwę od szaro-białej poprzez seledynową do jasnożółtej,
borowik szlachetny kapelusze kl. II – suszone są kapelusze dojrzałych owocników o kolorze spodu kapelusza od barwy żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej.
Kapelusze suszonych podgrzybków
Podgrzybek brunatny kapelusze Kl. I – suszone są jedynie najładniejsze, rozwinięte kapelusze średniej wielkości, trzony obcinane są przy samym kapeluszu.
Kapelusze suszonych maślaków
Maślak Zwyczajny Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 5 do 10 cm,
Maślak Pstry Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 5 do 10 cm,
Maślak Sitarz Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 3 do 8 cm.