Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Kapelusze suszonych grzybów
Suszone kapelusze grzybów są produktem najbardziej ekskluzywnym, poszukiwanym i cenionym w kuchni polskiej. Można z nich przyrządzić właściwie każdą potrawę grzybową, ale najbardziej pożądane są w daniach, które grzyby eksponują jak na przykład sosy, zupy, pieczenie, bigosy, zalewy, kapelusze panierowane. W naszym sklepie sprzedajemy suszone kapelusze borowików, podgrzybków i maślaków:
Suszone kapelusze borowików
-
Suszone borowiki – klasy kapeluszy prawdziwków zależą od wieku owocnika i barwy spodu kapelusza, trzony obcinane są przy samym kapeluszu.
-
Borowik szlachetny kapelusze kl. Ekstra – suszone są wyłącznie najmłodsze kapelusze borowików o białym spodzie,
-
borowik szlachetny kapelusze kl. I – suszone są kapelusze młodych owocników, których spody mają barwę od szaro-białej poprzez seledynową do jasnożółtej,
-
borowik szlachetny kapelusze kl. II – suszone są kapelusze dojrzałych owocników o kolorze spodu kapelusza od barwy żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej.
-
Kapelusze suszonych podgrzybków
-
Podgrzybek brunatny kapelusze Kl. I – suszone są jedynie najładniejsze, rozwinięte kapelusze średniej wielkości, trzony obcinane są przy samym kapeluszu.
-
Kapelusze suszonych maślaków
-
Maślak Zwyczajny Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 5 do 10 cm,
-
Maślak Pstry Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 5 do 10 cm,
-
Maślak Sitarz Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 3 do 8 cm.