Kapelusze  Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
  • 81,38 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. II czyli o barwie spodu od żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologia, po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Aromat intensywny i przyjemny. Atest nr 2021/115. Rok zbioru 2021. Przydatności...

    81,38 zł
  • 99,75 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. I czyli o barwie spodu od szaro-białej poprzez seledynową do jasno żółtej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby wysuszone autorską technologią, zachowały naturalny kolor oraz intensywny i przyjemny aromat. Atest nr 2021/116. Rok Zbioru 2021. Data przydatności...

    99,75 zł
  • 162,75 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. Ekstra czyli o białej barwie spodu kapelusza. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne wysuszone autorską technologią, zachowały naturalny kolor. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Atest nr 2021/117. Rok Zbioru 2021. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 30x30cm.

    162,75 zł
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Kapelusze suszonych grzybów

Suszone kapelusze grzybów są produktem najbardziej ekskluzywnym, poszukiwanym i cenionym w kuchni polskiej. Można z nich przyrządzić właściwie każdą potrawę grzybową, ale najbardziej pożądane są w daniach, które grzyby eksponują jak na przykład sosy, zupy, pieczenie, bigosy, zalewy, kapelusze panierowane. W naszym sklepie sprzedajemy suszone kapelusze borowików, podgrzybków i maślaków:

Suszone kapelusze borowików

  1. Suszone borowiki –  klasy kapeluszy prawdziwków zależą od wieku owocnika i barwy spodu kapelusza, trzony obcinane są przy samym kapeluszu.

  • Borowik szlachetny kapelusze kl. Ekstra – suszone są wyłącznie najmłodsze kapelusze borowików o białym spodzie,

  • borowik szlachetny kapelusze kl. I – suszone są kapelusze młodych owocników, których spody mają barwę od szaro-białej poprzez seledynową do jasnożółtej,

  • borowik szlachetny kapelusze kl. II – suszone są kapelusze dojrzałych owocników o kolorze spodu kapelusza od barwy żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej.

  1. Kapelusze suszonych podgrzybków

  • Podgrzybek brunatny kapelusze Kl. I – suszone są jedynie najładniejsze, rozwinięte kapelusze średniej wielkości, trzony obcinane są przy samym kapeluszu.

  1. Kapelusze suszonych maślaków

  • Maślak Zwyczajny Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 5 do 10 cm,

  • Maślak Pstry Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 5 do 10 cm,

  • Maślak Sitarz Kapelusze Kl. I – suszone są rozwinięte, młode kapelusze od około 3 do 8 cm.