Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.
Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.
Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.
Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/105. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.
Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/105. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.
Koźlarze krojone, konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 20g. Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/163. Data przydatności do spożycia 12.2021....
Koźlarze krojone, konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 40g. Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/163. Data przydatności do spożycia 12.2021....
Koźlarz – grzyb znany z pewnością każdemu grzybiarzowi – pochodzi z rodziny borowikowatych. Istnieje kilka rodzajów koźlarzy, które możemy poznać po kolorze ich kapeluszy. Wśród nich znajdują się: koźlarz czerwony, koźlarz pomarańczowy oraz koźlarz babka. Grzyby te – zwane również kozakami – zyskały w ostatnich latach dużą popularność wśród miłośników grzybobrania. Również suszone koźlarze gromadzą coraz większą rzeszę fanów poprzez delikatny smak oraz przyjemny zapach.
Wśród koźlarzy wyróżnia się przede wszystkim koźlarz czerwony, którego cechą charakterystyczną po wysuszeniu jest szaro-biała barwa, a także intensywny, przyjemny i charakterystyczny zapach. Z kolei po namoczeniu suszony koźlarz czerwony ciemnieje, dzięki czemu staje się dobrze widoczny w farszach do pierogów czy w kapuście. Znakomicie sprawdzi się w takich potrawach jak bigos, zupy, sosy czy pieczenie i inne dania mięsne, a także jako dodatek do kasz. Suszone kozaki mogą być mieszane z innymi grzybami – zwłaszcza z delikatnym i mało widocznym w kapuście czy farszu borowikiem.
Często słyszymy, że grzyby to sama woda bez wartości odżywczych – nic z tych rzeczy! Wprawdzie większość ich składu, bo w przypadku koźlarzy aż 70%, to woda. Jednak na tym nie koniec – w koźlarzach znajdziemy witaminę B3 oraz B2, a także sporą porcję białka. Dlatego nie wykluczajmy grzybów ze swojego jadłospisu, sięgajmy także po suszone koźlarze, w których kryje się nie tylko smak i niepowtarzalny aromat, ale także wartości odżywcze.
W naszym sklepie przygotowaliśmy suszone koźlarze w atrakcyjnych cenach. Ofertę tych grzybów stworzyliśmy zarówno dla Klientów indywidualnych, jak i dla firm z branży HoReCa. Proponujemy dwa rodzaje suszonych kozaków – czerwone oraz babka, oba w klasie I. Koźlarze suszymy w postaci krajanek:
koźlarz czerwony krajanka kl. I – ręcznie krojone małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze oraz trzony,
koźlarz babka krajanka kl. I – ręcznie krojone małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze oraz trzony.