Podgrzybki  Jest 12 produktów.

Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów
  • 147,00 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 50x50cm.

    147,00 zł
  • 76,13 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x40cm.

    76,13 zł
  • 39,38 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x35

    39,38 zł
  • 162,75 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 40x50cm. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    162,75 zł
  • 84,00 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 35x40cm. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    84,00 zł
  • 44,10 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 30x30cm. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    44,10 zł
  • 126,00 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/109. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50.

    126,00 zł
  • 68,25 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/109. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40.

    68,25 zł
  • 3,68 zł

    Podgrzybki krojone, konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 20g. Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/139. Data przydatności do spożycia 12.2021. Wymiary woreczków 16x16cm.

    3,68 zł
  • 7,77 zł

    Kapelusze podgrzybków konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 40g. Wysuszone średniej wielkości i większe, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/138. Data przydatności do spożycia 12.2021....

    7,77 zł
  • 8,40 zł

    Kapelusze podgrzybków na sznurku, konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 40g. Wysuszone mniejsze, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/138. Data przydatności do spożycia 12.2021. Woreczek o...

    8,40 zł
  • 16,38 zł

    Kapelusze podgrzybków na sznurku, konfekcjonowane w workach z etykietą, gramatura 80g. Wysuszone mniejsze, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/138. Data przydatności do spożycia 12.2021. Woreczek o...

    16,38 zł
Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów

Podgrzybki są obok borowików najbardziej znanymi i cenionymi polskimi grzybami. Mają bardzo intensywny, przyjemny zapach oraz wyrazisty smak. Dlatego też w suszonej postaci znajdują zastosowanie w wielu potrawach. Pasują doskonale m.in. jako farsz do pierogów czy uszek. Sprawdzają się również świetnie jako dodatek do bigosu, kapusty, zup, sosów i pieczeni. Ponadto ich kapelusze smakują wyśmienicie po usmażeniu w panierce bądź zalaniu oliwą. Nic więc dziwnego, że podgrzybki stanowią podstawę oferty naszego sklepu internetowego.

Grzyby do Twojej kuchni, restauracji i sklepu – postaw na suszone podgrzybki!

W naszym sklepie internetowym oferujemy suszone podgrzybki pakowane w worki o różnej pojemności. Dzięki temu każdy z Klientów może nabyć dokładnie taką ilość, jaką potrzebuje. Pozwala nam to na dotarcie do różnego rodzaju odbiorców – zarówno gospodyń domowych, które chcą kupić niewiele grzybów na własny użytek, restauracji przygotowujących wiele potraw wzbogaconych tym leśnym przysmakiem jak i sklepów czy hurtowni, które poszukują grzybów konfekcjonowanych. Dysponujemy opakowaniami od 20 g do 1000 g. Wszystkie nasze grzyby suszone posiadają odpowiedni Atest.

Suszone podgrzybki – sprawdzone, smaczne, w atrakcyjnej cenie

Suszone podgrzybki, które proponujemy na tej podstronie, pochodzą z naszej produkcji. Mamy więc pewność, że charakteryzują się wysoką jakością – są nie tylko smaczne i aromatyczne, ale również sprawdzone przez grzyboznawcę. Dzięki temu, że możemy czuwać nad całym procesem ich przygotowania (łącznie z pakowaniem oraz suszeniem), jesteśmy przekonani, iż produkt trafiający do Klienta w pełni sprosta jego oczekiwaniom – zarówno pod względem walorów smakowych, jak i atrakcyjnej ceny.

Suszone podgrzybki w formie krajanki i kapeluszy

Nasze suszone podgrzybki oferujemy w dwóch postaciach – krajanki oraz kapeluszy. Proponujemy:

1. Suszone podgrzybki krojone – sprzedawane w dwóch klasach:

  • Podgrzybek Brunatny Krajanka Kl. I – ręcznie, grubo krojone najładniejsze owocniki,

  • Podgrzybek Brunatny Krajanka Kl. II – kapelusze krojone razem z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta kl I.

2. Suszone podgrzybki kapelusze

  • Podgrzybek Brunatny Kapelusze Kl. I – suszone jedynie najładniejsze, rozwinięte kapelusze średniej wielkości, trzony obcinane przy samym kapeluszu.

Suszone podgrzybki idealne do rozmaitych potraw

Chcesz przyrządzić domową pastę z grzybów na kanapki, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienie? A może przygotowujesz się do wigilijnej kolacji i planujesz ugotować przepyszną zupę grzybową? Niezależnie od tego, czy korzystasz ze sprawdzonego przepisu, czy lubisz eksperymentować w kuchni, suszone podgrzybki ze sklepu Grzybysuszone.pl dodadzą niepowtarzalnego, urzekającego smaku Twoim potrawom. Nasze grzyby doskonale zachowują swój aromat, dzięki czemu możesz wykorzystywać suszone podgrzybki przez cały rok. Zapraszamy do zakupów!

Jak namoczyć suszone grzyby?

Zastanawiasz się, jak właściwie namoczyć grzyby? Na początku opłucz je, a później umieść w garnku o odpowiedniej wielkości. Następnie zalej suszone podgrzybki chłodną, ale nie zimną wodą. Ważne jest, by nie nalać jej zbyt dużo i nie wypłukać aromatu – wystarczy, że będą w całości zanurzone tuż pod powierzchnią. Pozostaje jedynie odstawić garnek na odpowiedni czas, zależny od rodzaju grzybów – zazwyczaj namaczanie suszonych podgrzybków trwa około dwóch godzin. Po namoczeniu możesz wykorzystać je do różnorodnych przepisów, zarówno prostych, jak i wykwintnych bądź świątecznych. Szukasz grzybów w atrakcyjnych cenach? Sprawdź naszą ofertę!