Grzyby do kapusty  Jest 13 produktów.

Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów
  • 118,80 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 45x40cm.

    118,80 zł
  • 64,80 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    64,80 zł
  • 35,10 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    35,10 zł
  • 149,90 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 50x50cm.

    149,90 zł
  • 78,30 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x40cm.

    78,30 zł
  • 39,96 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x35

    39,96 zł
  • 167,40 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 40x50cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    167,40 zł
  • 86,40 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 35x40cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    86,40 zł
  • 44,28 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 30x30cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    44,28 zł
  • 129,60 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/147. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50.

    129,60 zł
  • 70,20 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/147. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40.

    70,20 zł
  • 108,00 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/167. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x45cm.

    108,00 zł
  • 59,40 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/167. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    59,40 zł
Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów

Grzyby suszone do kapusty można zastosować oczywiście wszystkie gatunki grzybów jednak najbardziej widoczne w kapuście będą gatunki o ciemnej barwie takie jak podgrzybki i koźlarze ale także maślaki.

Borowik, ma bardzo delikatny smak ponadto zwłaszcza trzon ale i część miąższu kapelusza ma barwę biało-kremową, i będzie w kapuście mało widoczny warto go zatem skomponować z innymi, „ciemniejszymi” i mocniejszymi smakowo, gatunkami.

Ze względów ekonomicznych do farszu korzystniejsze jest zastosowanie krajanek, są ode tańsze od kapeluszy a smakiem i aromatem im nie ustępują.