Grzyby do kapusty  Jest 7 produktów.

Pokazuje 1 - 7 z 7 elementów
  • 115,50 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.

    115,50 zł
  • 63,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    63,00 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
  • 126,00 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/109. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x50.

    126,00 zł
  • 68,25 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/109. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 35x40.

    68,25 zł
  • 105,00 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/105. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.

    105,00 zł
  • 57,75 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/105. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    57,75 zł
Pokazuje 1 - 7 z 7 elementów

Grzyby suszone do kapusty można zastosować oczywiście wszystkie gatunki grzybów jednak najbardziej widoczne w kapuście będą gatunki o ciemnej barwie takie jak podgrzybki i koźlarze ale także maślaki.

Borowik, ma bardzo delikatny smak ponadto zwłaszcza trzon ale i część miąższu kapelusza ma barwę biało-kremową, i będzie w kapuście mało widoczny warto go zatem skomponować z innymi, „ciemniejszymi” i mocniejszymi smakowo, gatunkami.

Ze względów ekonomicznych do farszu korzystniejsze jest zastosowanie krajanek, są ode tańsze od kapeluszy a smakiem i aromatem im nie ustępują.