Grzyby do zup sosów i mięs  Jest 7 produktów.

Pokazuje 1 - 7 z 7 elementów
  • 78,75 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x40cm.

    78,75 zł
  • 149,10 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 50x50cm.

    149,10 zł
  • 42,00 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x35

    42,00 zł
  • 49,88 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x30cm.

    49,88 zł
  • 115,50 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.

    115,50 zł
  • 63,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    63,00 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
Pokazuje 1 - 7 z 7 elementów

Grzyby suszone do zup, sosów i mięs – w tego rodzaju potrawach zastosowanie mają wszystkie gatunki i postaci grzybów. To jakiego rodzaju grzyby użyjemy zależy od gustu ale także rodzaju potrawy np:

  • do zupy krem - lepiej użyć, ekonomiczniejszej i łatwiejszej do blendowania, krajanki,

  • do wywaru – lepiej zastosować kapelusze, które łatwiej odsączyć,

  • kapelusze podgrzybka doskonale komponują się z rosołem,

  • bardzo wykwintnym daniem jest wolno duszona wieprzowina z winem i kapeluszami borowika,

  • do wszystkich zup, sosów i mięs świetnie nadaje się przyprawa ze zmielonych grzybów suszonych.