Grzyby do zup sosów i mięs  Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
  • 115,50 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.

    115,50 zł
  • 63,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    63,00 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Grzyby suszone do zup, sosów i mięs – w tego rodzaju potrawach zastosowanie mają wszystkie gatunki i postaci grzybów. To jakiego rodzaju grzyby użyjemy zależy od gustu ale także rodzaju potrawy np:

  • do zupy krem - lepiej użyć, ekonomiczniejszej i łatwiejszej do blendowania, krajanki,

  • do wywaru – lepiej zastosować kapelusze, które łatwiej odsączyć,

  • kapelusze podgrzybka doskonale komponują się z rosołem,

  • bardzo wykwintnym daniem jest wolno duszona wieprzowina z winem i kapeluszami borowika,

  • do wszystkich zup, sosów i mięs świetnie nadaje się przyprawa ze zmielonych grzybów suszonych.