Grzyby do zup sosów i mięs  Jest 6 produktów.

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów
  • 99,75 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. I czyli o barwie spodu od szaro-białej poprzez seledynową do jasno żółtej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby wysuszone autorską technologią, zachowały naturalny kolor oraz intensywny i przyjemny aromat. Atest nr 2021/116. Rok Zbioru 2021. Data przydatności...

    99,75 zł
  • 81,38 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. II czyli o barwie spodu od żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologia, po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Aromat intensywny i przyjemny. Atest nr 2021/115. Rok zbioru 2021. Przydatności...

    81,38 zł
  • 126,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 40x50cm.

    126,00 zł
  • 68,25 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 35x40cm.

    68,25 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
  • 162,75 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. Ekstra czyli o białej barwie spodu kapelusza. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne wysuszone autorską technologią, zachowały naturalny kolor. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Atest nr 2021/117. Rok Zbioru 2021. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 30x30cm.

    162,75 zł
Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

Grzyby suszone do zup, sosów i mięs – w tego rodzaju potrawach zastosowanie mają wszystkie gatunki i postaci grzybów. To jakiego rodzaju grzyby użyjemy zależy od gustu ale także rodzaju potrawy np:

  • do zupy krem - lepiej użyć, ekonomiczniejszej i łatwiejszej do blendowania, krajanki,

  • do wywaru – lepiej zastosować kapelusze, które łatwiej odsączyć,

  • kapelusze podgrzybka doskonale komponują się z rosołem,

  • bardzo wykwintnym daniem jest wolno duszona wieprzowina z winem i kapeluszami borowika,

  • do wszystkich zup, sosów i mięs świetnie nadaje się przyprawa ze zmielonych grzybów suszonych.