Grzyby do bigosu  Jest 15 produktów.

Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów
  • 149,90 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 50x50cm.

    149,90 zł
  • 78,30 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x40cm.

    78,30 zł
  • 39,96 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x35

    39,96 zł
  • 167,40 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 40x50cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    167,40 zł
  • 86,40 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 35x40cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    86,40 zł
  • 44,28 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 30x30cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    44,28 zł
  • 118,80 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 45x40cm.

    118,80 zł
  • 64,80 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    64,80 zł
  • 35,10 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    35,10 zł
  • 194,40 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Grzyby krojone ręcznie po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Plastry grube, bardzo ładnie. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 45x40cm. Atest nr 2019/107. Rok zbioru 2019. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    194,40 zł
  • 99,90 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Grzyby krojone ręcznie po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Plastry grube, bardzo ładnie. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 35x40cm. Atest nr 2019/107. Rok zbioru 2019. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    99,90 zł
  • 51,30 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry,  kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Grzyby krojone ręcznie po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Plastry grube, bardzo ładnie. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 30x30cm. Atest nr 2019/107. Rok zbioru 2019. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    51,30 zł
  • 270,00 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. II czyli o barwie spodu od żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologia, bardzo ładne po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Atest nr 2019/111....

    270,00 zł
  • 140,40 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. II czyli o barwie spodu od żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologia, bardzo ładne po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Atest nr 2019/111....

    140,40 zł
  • 72,90 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. II czyli o barwie spodu od żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologia, bardzo ładne po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Atest nr 2019/111....

    72,90 zł
Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów

Grzyby suszone do bigosu – do bigosu można zastosować wszystkie gatunki i postaci grzybów suszonych. W zależności od upodobań mogą to być grzyby suszone w większych kawałkach i tu zastosowanie będą miały kapelusze, które można połamać albo użyć w całości. Jeżeli preferujemy w potrawach mniejsze kawałki grzybów - należy użyć krajanek.

Do bigosu najlepiej jednak dodać przynajmniej dwa gatunki grzybów suszonych. Podgrzybki dodatkowo sprawiają, że bigos ma piękną barwę.