Grzyby do bigosu  Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
  • 115,50 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.

    115,50 zł
  • 63,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    63,00 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Grzyby suszone do bigosu – do bigosu można zastosować wszystkie gatunki i postaci grzybów suszonych. W zależności od upodobań mogą to być grzyby suszone w większych kawałkach i tu zastosowanie będą miały kapelusze, które można połamać albo użyć w całości. Jeżeli preferujemy w potrawach mniejsze kawałki grzybów - należy użyć krajanek.

Do bigosu najlepiej jednak dodać przynajmniej dwa gatunki grzybów suszonych. Podgrzybki dodatkowo sprawiają, że bigos ma piękną barwę.