Grzyby do bigosu  Jest 5 produktów.

Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów
  • 126,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 40x50cm.

    126,00 zł
  • 68,25 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 35x40cm.

    68,25 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
  • 81,38 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. II czyli o barwie spodu od żółtej poprzez zieloną do ciemno zielonej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologia, po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Aromat intensywny i przyjemny. Atest nr 2021/115. Rok zbioru 2021. Przydatności...

    81,38 zł
  • 99,75 zł

    Wysuszone najładniejsze kapelusze borowików kl. I czyli o barwie spodu od szaro-białej poprzez seledynową do jasno żółtej. Wierzch kapeluszy o barwie kolorowo-złotej. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby wysuszone autorską technologią, zachowały naturalny kolor oraz intensywny i przyjemny aromat. Atest nr 2021/116. Rok Zbioru 2021. Data przydatności...

    99,75 zł
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Grzyby suszone do bigosu – do bigosu można zastosować wszystkie gatunki i postaci grzybów suszonych. W zależności od upodobań mogą to być grzyby suszone w większych kawałkach i tu zastosowanie będą miały kapelusze, które można połamać albo użyć w całości. Jeżeli preferujemy w potrawach mniejsze kawałki grzybów - należy użyć krajanek.

Do bigosu najlepiej jednak dodać przynajmniej dwa gatunki grzybów suszonych. Podgrzybki dodatkowo sprawiają, że bigos ma piękną barwę.