Grzyby do bigosu  Jest 12 produktów.

Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów
  • 149,10 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 50x50cm.

    149,10 zł
  • 78,75 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x40cm.

    78,75 zł
  • 42,00 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x35

    42,00 zł
  • 178,50 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x50cm.

    178,50 zł
  • 94,50 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 35x40cm.

    94,50 zł
  • 49,88 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x30cm.

    49,88 zł
  • 115,50 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.

    115,50 zł
  • 63,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    63,00 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
  • 126,00 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 50x40cm.

    126,00 zł
  • 65,63 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x35cm.

    65,63 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów

Grzyby suszone do bigosu – do bigosu można zastosować wszystkie gatunki i postaci grzybów suszonych. W zależności od upodobań mogą to być grzyby suszone w większych kawałkach i tu zastosowanie będą miały kapelusze, które można połamać albo użyć w całości. Jeżeli preferujemy w potrawach mniejsze kawałki grzybów - należy użyć krajanek.

Do bigosu najlepiej jednak dodać przynajmniej dwa gatunki grzybów suszonych. Podgrzybki dodatkowo sprawiają, że bigos ma piękną barwę.