Grzyby do pierogów  Jest 8 produktów.

Pokazuje 1 - 8 z 8 elementów
  • 126,00 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 40x50cm.

    126,00 zł
  • 68,25 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 35x40cm.

    68,25 zł
  • 34,13 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/113. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 30x30cm.

    34,13 zł
  • 178,50 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2021.  Atest nr 2021/121.  Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 40x50.

    178,50 zł
  • 94,50 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/121. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 35x40.

    94,50 zł
  • 78,75 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/107. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 35x40.

    78,75 zł
  • 115,50 zł

    Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/114. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 40x50cm.

    115,50 zł
  • 63,00 zł

    Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2021. Atest nr 2021/114. Data przydatności do spożycia 12.2023. Opakowanie 35x40cm.

    63,00 zł
Pokazuje 1 - 8 z 8 elementów

Grzyby do pierogów i uszek – farsz do pierogów, uszek czy pasztetów można wykonać ze wszystkich gatunków i postaci grzybów suszonych ale, naszym zdaniem, najlepiej smakuje farsz wykonany z co najmniej dwóch gatunków grzybów suszonych.

Warto dodać podgrzybki, koźlarze lub maślaki zwłaszcza do borowików – proszę pamiętać, że borowik ma bardzo delikatny smak ponadto trzon i duża część kapelusza borowika ma barwę biało – kremową i może być mało widoczna w farszu z kapustą. Dodanie innych „ciemniejszych” i mocniejszych smakowo gatunków sprawi, że grzyby w farszu będą bardziej widoczne a potrawa smaczniejsza.

Ze względów ekonomicznych do farszu korzystniejsze jest zastosowanie krajanek, są one tańsze od kapeluszy a smakiem i aromatem im nie ustępują.