Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 50x50cm.
Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x40cm.
Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/107. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x35
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x50cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 35x40cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/108. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 30x30cm.
Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.
Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.
Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/106. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.
Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/109. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 40x50.
Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/109. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 35x40.
Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/105. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50cm.
Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2020. Atest nr 2020/105. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.
Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze Maślaka Zwyczajnego. Trzony obcięte przy samym kapeluszu. Grzyby bardzo ładne zachowały naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Atest nr 2020/190. Rok zbioru 2020. Data przydatności do spożycia 12.2022. Opakowanie 50x40cm.
Grzyby do pierogów i uszek – farsz do pierogów, uszek czy pasztetów można wykonać ze wszystkich gatunków i postaci grzybów suszonych ale, naszym zdaniem, najlepiej smakuje farsz wykonany z co najmniej dwóch gatunków grzybów suszonych.
Warto dodać podgrzybki, koźlarze lub maślaki zwłaszcza do borowików – proszę pamiętać, że borowik ma bardzo delikatny smak ponadto trzon i duża część kapelusza borowika ma barwę biało – kremową i może być mało widoczna w farszu z kapustą. Dodanie innych „ciemniejszych” i mocniejszych smakowo gatunków sprawi, że grzyby w farszu będą bardziej widoczne a potrawa smaczniejsza.
Ze względów ekonomicznych do farszu korzystniejsze jest zastosowanie krajanek, są one tańsze od kapeluszy a smakiem i aromatem im nie ustępują.