Grzyby do pierogów  Jest 18 produktów.

Pokazuje 1 - 18 z 18 elementów
  • 194,40 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Grzyby krojone ręcznie po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Plastry grube, bardzo ładnie. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 45x40cm. Atest nr 2019/107. Rok zbioru 2019. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    194,40 zł
  • 99,90 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Grzyby krojone ręcznie po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Plastry grube, bardzo ładnie. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 35x40cm. Atest nr 2019/107. Rok zbioru 2019. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    99,90 zł
  • 51,30 zł

    Wysuszone osobno, pokrojone w plastry,  kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Grzyby krojone ręcznie po wysuszeniu zachowały naturalny kolor. Plastry grube, bardzo ładnie. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 30x30cm. Atest nr 2019/107. Rok zbioru 2019. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    51,30 zł
  • 145,80 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 50x50cm.

    145,80 zł
  • 75,60 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x40cm.

    75,60 zł
  • 39,96 zł

    Wysuszone średniej wielkości i większe, krojone ręcznie, najładniejsze owocniki podgrzybków. Plastry grube, ładnie wysuszone. Aromat bardzo przyjemny i intensywny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/108. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x35

    39,96 zł
  • 167,40 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 40x50cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    167,40 zł
  • 86,40 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 35x40cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    86,40 zł
  • 44,28 zł

    Wysuszone średniej wielkości, najładniejsze kapelusze podgrzybków. Trzon obcięty przy samym kapeluszu. Grzyby suszone autorską technologią, bardzo ładne. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Opakowanie 30x30cm. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/105. Data przydatności do spożycia 12.2021.

    44,28 zł
  • 118,80 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 45x40cm.

    118,80 zł
  • 64,80 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    64,80 zł
  • 35,10 zł

    Wysuszone, pokrojone ręcznie małe i średnie owocniki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka gruba i bardzo ładna o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat intensywny, przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/115. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 30x30cm.

    35,10 zł
  • 149,90 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/168. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50.

    149,90 zł
  • 78,30 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone osobno, pokrojone w plastry, kapelusze i trzony borowików - połączone przed pakowanie w stosunku wagowym 1/1. Krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Aromat bardzo intensywny i przyjemny. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/168. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40.

    78,30 zł
  • 129,60 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/147. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x50.

    129,60 zł
  • 70,20 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Pokrojone całe owocniki podgrzybków łącznie z trzonami, krajanka drobniejsza niż ta klasy I. Zapach przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/147. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40.

    70,20 zł
  • 108,00 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/167. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 40x45cm.

    108,00 zł
  • 59,40 zł

    Produkt dla GASTRONOMII. Wysuszone, pokrojone owocniki Koźlarza Babki, łącznie kapelusze i trzony. Krajanka o charakterystycznej biało-szarej barwie. Aromat przyjemny, specyficzny dla gatunku. Rok zbioru 2019. Atest nr 2019/167. Data przydatności do spożycia 12.2021. Opakowanie 35x40cm.

    59,40 zł
Pokazuje 1 - 18 z 18 elementów

Grzyby do pierogów i uszek – farsz do pierogów, uszek czy pasztetów można wykonać ze wszystkich gatunków i postaci grzybów suszonych ale, naszym zdaniem, najlepiej smakuje farsz wykonany z co najmniej dwóch gatunków grzybów suszonych.

Warto dodać podgrzybki, koźlarze lub maślaki zwłaszcza do borowików – proszę pamiętać, że borowik ma bardzo delikatny smak ponadto trzon i duża część kapelusza borowika ma barwę biało – kremową i może być mało widoczna w farszu z kapustą. Dodanie innych „ciemniejszych” i mocniejszych smakowo gatunków sprawi, że grzyby w farszu będą bardziej widoczne a potrawa smaczniejsza.

Ze względów ekonomicznych do farszu korzystniejsze jest zastosowanie krajanek, są one tańsze od kapeluszy a smakiem i aromatem im nie ustępują.